Wiem wiem, nawet już zbieram składniki, tj. ostatnio kupiłam płatki ryżowe, gryczane i owsiane bezglutenowe, ale ostało się jeszcze trochę zwykłego, a tylko ja je jem, także zatęskniłam no i jednak nie żałuję. ;P
Masz gdzieś może przepis na te muffiny? Ja mam zamiar upiec w czwartek jakieś takie kukurydziane, cytrynowe ciasto-chleb, ale nie dopracowałam jeszcze improwizacyjnego przepisu.
Ja ta daję zwykle: ok. 3/4 szkl maki ryzowej brazowej ok. 1/4 szkl mleka ryzowego ok. 2 lyzek stolowych mleka kokosowego banan (do kazdego ciasta podstawowego) jajko ekologiczne 0 (czasem bez) wiorki kokosowe, ew. mak na oko i to miksuje potem wypelniam do polowy foremki, wkladam co chce jakies owoce czy orzechy lub maslo sezamowe, przykrywam do pelna i pieke w 220 st gdzies i termoobiegu 15-20 min az sie zarumienia i zwykle pekna :D x
mufinki zawierają absolutnie wszystkie składniki które uwielbiam... i ta gruszka-niespodzianka w środku! *ślini się*
ReplyDeleteWszystko wygląda pysznie :D
ReplyDeleteMusiało być pyszne :)
ReplyDeleteTe muffiny wyglądają straasznie apetycznie !
a co nie tak z ketchupem ;d ?
ReplyDeletebyła końcówka - łyżeczka ; )
CHEMIA NA 100 PRO :D
DeleteWiem wiem, nawet już zbieram składniki, tj. ostatnio kupiłam płatki ryżowe, gryczane i owsiane bezglutenowe, ale ostało się jeszcze trochę zwykłego, a tylko ja je jem, także zatęskniłam no i jednak nie żałuję. ;P
ReplyDeleteMasz gdzieś może przepis na te muffiny? Ja mam zamiar upiec w czwartek jakieś takie kukurydziane, cytrynowe ciasto-chleb, ale nie dopracowałam jeszcze improwizacyjnego przepisu.
Ja ta daję zwykle:
Deleteok. 3/4 szkl maki ryzowej brazowej
ok. 1/4 szkl mleka ryzowego
ok. 2 lyzek stolowych mleka kokosowego
banan (do kazdego ciasta podstawowego)
jajko ekologiczne 0 (czasem bez)
wiorki kokosowe, ew. mak na oko
i to miksuje
potem wypelniam do polowy foremki, wkladam co chce jakies owoce czy orzechy lub maslo sezamowe, przykrywam do pelna i pieke w 220 st gdzies i termoobiegu 15-20 min az sie zarumienia i zwykle pekna :D
x