Monday 16 January 2012

TWENTY THREE






Pear muffins with pear, dessicated coconut, nuts, sesame butter, sugarfree fig jam, dried fig
banana - rice milk - coconut milk shake with poppy seeds and dessicated coconut
green tea
J.

7 comments:

  1. mufinki zawierają absolutnie wszystkie składniki które uwielbiam... i ta gruszka-niespodzianka w środku! *ślini się*

    ReplyDelete
  2. Wszystko wygląda pysznie :D

    ReplyDelete
  3. Musiało być pyszne :)
    Te muffiny wyglądają straasznie apetycznie !

    ReplyDelete
  4. a co nie tak z ketchupem ;d ?
    była końcówka - łyżeczka ; )

    ReplyDelete
  5. Wiem wiem, nawet już zbieram składniki, tj. ostatnio kupiłam płatki ryżowe, gryczane i owsiane bezglutenowe, ale ostało się jeszcze trochę zwykłego, a tylko ja je jem, także zatęskniłam no i jednak nie żałuję. ;P

    Masz gdzieś może przepis na te muffiny? Ja mam zamiar upiec w czwartek jakieś takie kukurydziane, cytrynowe ciasto-chleb, ale nie dopracowałam jeszcze improwizacyjnego przepisu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ta daję zwykle:
      ok. 3/4 szkl maki ryzowej brazowej
      ok. 1/4 szkl mleka ryzowego
      ok. 2 lyzek stolowych mleka kokosowego
      banan (do kazdego ciasta podstawowego)
      jajko ekologiczne 0 (czasem bez)
      wiorki kokosowe, ew. mak na oko
      i to miksuje
      potem wypelniam do polowy foremki, wkladam co chce jakies owoce czy orzechy lub maslo sezamowe, przykrywam do pelna i pieke w 220 st gdzies i termoobiegu 15-20 min az sie zarumienia i zwykle pekna :D
      x

      Delete